Jussi Halla-aho HS-raadissa: Naisetkin asevelvollisiksi

Jussi Halla-aho HS-raadissa: Naisetkin asevelvollisiksi

91

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Alokkaita rynnäkkökiväärin ampumaharjoituksissa Santahaminassa viime elokuussa.
Alokkaita rynnäkkökiväärin ampumaharjoituksissa Santahaminassa viime elokuussa.

”Nykyinen miesten asevelvollisuuteen perustuva järjestelmä on aikansa elänyt – asevelvollisuus on väärin ja sukupuolisesti selkeästi miehiä syrjivä”, toteaa kaupunginvaltuutettu Fatbardhe Hetemaj  (kok).

Sekä miehille että naisille suunnatuksi asevelvollisuudeksi tai kansalaispalveluksi asevelvollisuuden muuttaisi 29 prosenttia vastaajista.

”Vain miehiä koskeva asevelvollisuus on selkeän epätasa-arvoinen ja nykymaailmassa perusteeton jäänne”, toteaa kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps).

Hänen mukaansa ongelma voitaisiin ratkaista esimerkiksi siirtymällä Yhdysvaltain mallin mukaiseen sukupuolineutraaliin palkka-armeijaan tai ulottamalla yhtäläinen kansalaisvelvoite myös naisiin, kuten Israelissa. Halla-aho asettuu sukupuolineutraalin asevelvollisuuden puolelle.

”Yleinen asevelvollisuus nauttii laajaa kannatusta, ja se on ainoa realistinen tapa luoda uskottava kansallinen puolustuskyky, mikäli puolustusvoimien perustehtäväksi nähdään edelleen kotimaan puolustaminen eikä kansainvälisiin operaatioihin osallistuminen”, Halla-aho toteaa.

Leave a Reply