Miksi Piia lähti inttiin ?

Ensimmäistä kertaa ajattelin armeijaan menoa lukion ensimmäisellä luokalla. Silloin se oli vain ajatus vielä, mutta ajan myötä lähetin sitten hakemuksen ja lääkärin todistuksen. Aloin miettiä armeijaan menoa ensin sen takia, että siitä on hyötyä kun hakee poliisikouluun (jos on kaksi täysin samanlaista naista hakemassa poliisi kouluun, sinne valitaan se kumpi on käynyt armeijan). Enää armeijasta ei saa lisäpisteitä haku tilanteessa mutta sitä katsotaan positiivisesti.

Lukion loppu puolella aloin myös miettiä, että armeija on hyvä vaihtoehto senkin takia, että en halunnut lähteä heti opiskelemaan uuteen paikkaan enkä voinut vielä poliisikouluunkaan hakea, eikä välivuosikaan tuntunut kivalta  ajatukselta. Niinpä lukion jälkeen tein töitä reilu puoli vuotta ja menin armeijaan.

Mitä hyötyä naiselle on armeijan käynnistä?  Ensimmäisenä tulee mieleen oman koulutushaarani asioita (eli sotilaspoliisi linja): pääsen ampumaan mm. pistoolilla, joten tiedän aseista ja etenkin pistoolista ennen poliisi kouluun menoa, meillä harjoitellaan voimankäyttö tilanteita, mitä tarvitaan poliisin ammatissa: käsiraudoittamista, OC-sumuttimen käyttöä ja altistus, teleskooppipampun käyttö, erilaisia maahan vientejä… Meidän pitää myös välillä osallistua sellaisiin tehtäviin missä tarvitaan liikenteen ohjausta ja yleisen järjestyksen vartioimista. Kaikille, jotka käyvät sotilaspoliisi linjan, saavat järjestyksenvalvonta kurssin puolustusvoimilta, mikä pätee myös siviili elämään.

Itse pidän armeijassa olemisessa siitä, kun se elämä on siellä niin erilaista kuin mitä voi kuvitellakaan. Leirit on useimmiten rankkoja ja vaatii fyysistä kuntoa sekä pitkää pinnaa, mutta se fiilis jonkin rankan jutun jälkeen mitä ollaan tehty on aivan mainio! Välillä on myös helpompiakin päiviä, ettei aina ole hirveätä rääkkäystä.

Mutta naisten, jotka menee inttiin pitää muistaa, ettei siellä mitenkään erikseen huomioida naisia. Leireillä nukutaan samassa teltassa ja vaatteet vaihdetaan missä näkee sopivan paikan, eikä meikkejä tarvita ollenkaan.Pojat pitää aika turhamaisina niitä naisia, jotka tulee inttiin paljon meikattuna. Mutta se ns. alkeellisuus kuuluu sinne inttiin ja niin sen omasta mielestäni pitää ollakin :- )

Piia

Leave a Reply