Presidentin ehdottama asevelvollisten yhteinen koulutusjakso ALUSSA ratkaisisi monta ongelmaa ja olisi tie kansalaispalveluun

Jos asevelvollisuutensa varusmiespalveluna ja siviilipalveluna suorittavat olisivat alussa yhteisessä koulutuksessa, olisi siitä ainakin seuraavat hyödyt:

Tätä tärkeää kansalaisvelvollisuutta lähdettäisiin suorittamaan yhdessä porukassa tasavertaisina, jolloin kaikille yhteisen kansalaisosaamiskoulutusjakson jälkeen  osa ikäluokasta valikoituisi halunsa mukaan VARUSMIESPALVELUUN ja osa YHTEISKUNTAPALVELUUN.

Alkujakson aikana voisi vielä miettiä haluaako varusmiespalveluun vai siviilipalveluun. Maitojunalaiset näin vähenisivät.

Ehdotus voisi johtaa nopeasti siihen, että ENÄÄ ei lähdetäkään
suorittamaan ase-velvollisuutta vaan KANSALAISPALVELU-VELVOLLISUUTTA.
Näin nyt huonon maineen saanut siviilipalvelu poistuisi nimikkeenä kokonaan ja jokainen voisi yhtä hyvillä mielin suorittaa samanarvoisen kansalaispalveluvelvoitteensa yhteiskuntapalveluna.
Ja tällöin kukaan ei enää voisi kieltäytyä kansalaisvelvollisuudesta  omantunnon syistä kuten nyt!!

Matti Ihamuotila

Espoo

2 Responses to “Presidentin ehdottama asevelvollisten yhteinen koulutusjakso ALUSSA ratkaisisi monta ongelmaa ja olisi tie kansalaispalveluun”

 1. Ylipäälliköt ja velvolliset Says:

  Sanoisin, että naisylipäällikkö Halosen ja vaikkapa maailman ensimmäisen (ex) naispuolustusministerimme Rehnin kannattaisi lukea tämä ketju läpi rehellisin sydämin. Kiitos!

  http://www.foorumi.info/miestentasaarvo/viewtopic.php?t=231

  PS. Eli joko nopeaan yleinen kansalaistyö oikeasti yleisen oppivelvollisuuden tapaan -tai voidaanhan me vaihtoehtoisesti muuttaa yleinen äänioikeus toimimaan samojen sääntöjen mukaan mitä yleinen asevelvollisuus -jos se kerran on yleinen?

 2. MAINOSMIES Says:

  Olisi tärkeää, että mainostaisitte näitä hienoja sivujanne nyt seuraavina kuukausina, joko netissä tai sanomalehdissä. Nythän eletään ratkaisun hetkiä Suomen tulevaisuuden kannalta tässä kansalaisvelvollisuustyö kysymyksessä! Puolustusministeriön määräämä työryhmä antaa lausuntonsa syksyllä.

  http://www.oikeusvaivelvollisuus.fi

  Esimerkiksi vaikkapa pikku mainos, 10 kerran toistona pk-seudun alueuutisissa ei maksa kovinkaan paljoa, mutta näin asia nousisi julkisuuteen. Samoin ei maksa hirveitä 10 kerran toisto Sunnuntain Hesarissa. Tarkoitan siis nyt esimerkiksi 3 * 5 Cm keltamustaa pikku mainosta, jossa on joku asteen provoava slogan mainoslause ja sitten tämä kotisivujenne osoite alla.

  Niin tärkeitä hetkiä elämme, että ajattelin jo itse maksaa tällaisen puolestanne, mutta ei se taida olla oikein sopivaa kun on teidän sivustoistanne kysymys ; )

Leave a Reply